Meteen naar de content

Welkom op onze website speciaal voor lange vrouwen !

Longlady ontwerpt speciaal voor jou

Longlady ontwerpt speciaal voor jou

Het LongLady fashionlabel

Lange vrouwen hebben vaak moeite met het vinden van goed passende kleding, die óók nog eens voldoet aan de laatste trends. Ik ben zelf ook lang en had moeite kleding te vinden. Dit bracht mij in 2009 tot het initiatief om mij helemaal te storten op deze tekortkoming in de modewereld en begin ik met de voorbereidingen van een eigen modelabel en de lancering van webwinkel Longlady Fashion Company. Deze week wil ik je graag meer vertellen over mijn eigen fashionlabel.

LongLady ontwerpt voor jou!

Wanneer je kleding shopt sta je er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar er gaat een heel proces aan vooraf voordat jij jouw droomoutfit in de kast kunt hangen. Voor elk seizoen ga ik weer achter de tekentafel om de kledingstukken vorm te geven. Door te luisteren naar de ervaringen van mijn klanten, kan ik kleding ontwerpen wat helemaal aansluit op de wensen. Het begint met een idee. Dit idee wordt uitgewerkt in een technische tekening.

Aan de hand hiervan maakt een van mijn patroontekenaars een patroon. Van de door mij geselecteerde stof wordt het kledingstuk zijnde het prototype gemaakt. Als dit klaar is dan pas ik het zelf door om de pasvorm te controleren. Tevens wordt het kledingstuk gewassen om te bepalen hoe de stof blijft. Na eventuele wijzigingen en goedkeuring worden alle prototypes, stoffen en fournituren naar mijn ateliers in Europa gestuurd. Zij ontvangen ook elektronisch de patronen en dan gaan zij aan de slag de kledingstukken allemaal keurig te stikken. Hierdoor is de LongLady collectie een knap staaltje maatwerk geworden!

Milieu bewust produceren

De ontwikkelingen in de mode-industrie staan niet stil en we zien (gelukkig) steeds vaker dat modehuizen verantwoorder hun kleding laten produceren en meer maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ook bij LongLady! Ik wil graag een verantwoord label neerzetten en hecht veel belang aan de gezondheid en het welzijn van zowel mijn klanten als ook de medewerkers in de textielbranche. Ik heb er bewust voor gekozen om de kleding te laten produceren in Europa. Op deze manier kan ik de kwaliteit waarborgen en heb ik een betere controle over de gebruikte materialen.

LongLady Oeko-tex gekeurd

Een groot gedeelte van de stoffen voor de kleding komt uit Europa en worden uitvoerig getest. Oeko-tex (Ökotex) is oorspronkelijk een Duitse organisatie die controleert op het gebruik van schadelijke stoffen. Oeko (Öko) staat voor Eco en Tex staat voor textiel. Ecotextiel dus!

Een groot deel van de LongLady collectie voldoet aan het “Oeko-tex standaard 100” keurmerk. Het keurmerk test op het gebruik van schadelijke stoffen in kleding. Dit wordt gedaan gedurende het gehele productieproces. Het keurmerk geeft jou de garantie dat de kleding niet schadelijk is voor je huid en dus ook voor je gezondheid.
Bij elk product wordt vermeld of het van oekotex gekeurde stof is gemaakt.

 

Shop de LongLady collectie hier

Terug naar blog

Reactie plaatsen